Dünya Eczacılar Günü vesilesi ile eczacılar ile medikal ve optik sektöründe hizmet veren esnafı ziyaret eden İl Başkanımız Av. Zülküf Arslan ve beraberindeki heyet, eczacılara Seçilmiş Son Başbakanımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını iletti ve gül hediye etti.
İlaç ve medikal sektörünün sorunlarını bizzat sektör çalışanlarından dinleyen Arslan, gerçek vatanseverliğin yanlışa yanlış diyebilmek olduğunu ve iktidarın yanlış politikalarına DUR demek için yola çıktıklarını söyledi. Eleştirdikleri hususlara çözüm önerileri de sunan Gelecek Partisi’nin bugün artık bir iktidar alternatifi olduğunu belirtti.
Ziyareti ve hassasiyeti için Arslan’a teşekkür eden Kayserili eczacılar; filtreleme özelliği olmayan maskelerin her yerde satıldığını, iktidarın sağlığımız için son derece hayati öneme sahip olan maskelere ilişkin bir standart belirlemediğini, üretim ve satışını denetlemediğini, bu nedenle bu süreçte hem salgının yayıldığını hem de kendilerinin mağdur edildiklerini aktardılar.
“Dünyanın her yerine maske ve sağlık malzemesi gönderiyoruz” diye hamaset ve propaganda yapan bu koalisyon hükümetinin pandemi sürecinde kendi vatandaşına bir maskeyi bile dağıtmaktan aciz olduğunu hatırlatan Arslan, devlet hastanelerinin ilaç şirketlerine borcunun bir yıl içinde 230 milyon dolardan 2,3 milyar dolara çıktığını söyledi.
MEDİKAL SEKTÖRÜ KAN AĞLIYOR
ABD Büyükelçisi Satterfield’in ABD’li ilaç şirketlerinin Türkiye’ye ilaç satmayı durduracağı yönündeki açıklamalarına da değinen Arslan, “Yandaş medya ve şirketlere milyarlarca dolar kaynak aktaran bu iktidar, nasıl oluyor da sağlığa kaynak bulamıyor?” diye sordu ve eğer kaynak sıkıntısı varsa, acil olmayan yatırımların ertelenerek sağlık sektörüne kaynak aktarılması gerektiğini kaydetti.
İl Başkanımız Sn. Arslan'ın ziyaret ettiği medikal sektörü çalışanları da kamu hastanelerinde 16 aya, üniversite hastanelerinde 36 aya varan sürelerde para alamadıklarını, bu nedenle sağlık sektörünün malzeme tedarikçisi olarak zorda olduklarını aktardılar. Sektörün soru ve sorunlarını dinleyen İl Başkanı Arslan, “Devlet sizden üretim, personel, satış gibi tüm vergileri zamanında alıyor, hastalardan da alınması gereken ödeme ve kesintiler hiç beklemeden alınıyor. Ama yandaş şirketlerin milyar dolarlık vergi borçlarını bir kalemde silecek kadar cömert olan bu iktidar, medikal sektörüne borcunu ödemeye gelince cimrileşiyor” dedi.
Sektör çalışanları “iktidar, devletten alacaklarımıza indirim uygulamaktan bahsediyor. Oysa alacaklarımız enflasyon ve kur karşısında zaten en az yüzde 30’lar civarında değer kaybetti” şeklinde şikayetlerini dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ekonominin yaklaşık 2 yıldır sürekli yokuş aşağı indiğini ve pandemi süreciyle birlikte işlerin daha da kötüye gittiğini belirten İl Başkanımız Sn. Arslan da “Medikal sektöründe alacakları ödenmediği için esnaf tek tek kepenk kapatmaya başlamış, hatta sektörden aldığımız bilgilere göre 2020 yılının ilk 8 ayında medikal firmalarının üçte biri kepenk kapatmış. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemlerde geçilmeyen yol ve köprüler için yandaş üç beş müteahhite verdiği milyar dolarlık hazine garantilerini eksiksiz ödeyen ama medikal sektöründe hizmet veren esnafa “Batın” diyen bu çarpık anlayışa DUR diyeceğiz.” dedi.