2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı kutlu olsun

Arifiye ilçe başkanımız DEMİRKOL 2022 2023 Eğitim Öğretim yılının başlaması sebebiyle bir mesaj yayınladı.

DEMİRKOL mesajında;


Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır, düsturuyla "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller yetiştirme gayesi ve gayretinde olan tüm öğretmen arkadaşlarıma yeni eğitim-ögretim yılında başarılar dilerim.

Okullarımız bu yıl öğretmenlerimizin moral motivasyonu düşük olarak açılmaktadır.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenleri bir kez daha kendi aralarında sınıflandırma yapmak üzere hazırladığı 2 sayfalık Kanunla zor durumda bırakmıştır. Öğretmenlere, maaşlarıniza ancak bu sınava girer ve sinav barajını aşarsaniz artış yaparım diyerek zor durumda bırakmıştır. Liyakatten uzak bu sınav sistemi öğretmenleri üzmüştür. Bütün eğitim sendikalarınin da karşı çıktığı bu sınav önümüzde ki günlerde TBMM bir kez daha ele alınıp bir düzenleme olup olmayacaginin takipçisi olacağız.

Öğretmenler bu yaz tatillerini video izleyerek PDF okuyarak tamamladılar neredeyse hiç dinlemediler. Seslerini sosyal medyada çığlık çığlığa çıkaran öğretmenlerimize bir de millî eğitim bakanlığınin kapısı maalesef yüzlerine kapatıldı.

 Toplumun vazgeçilmez önderleri elleri öpülesi öğretmenlerimiz bu zor günlerinde geçici olduğunu bilsinler. Kendilerini okullarına ve öğrencilerine adapte etsinler. 

 Sayın velilerimiz de her zaman öğretmenlerine destek vermeye devam etsinler.

 Bu duygularla 2022 2023 Eğitim Öğretim yılının ülkemiz ve Sakarya eğitim camiası için başarılarla dolu geçmesini dilerim.