Sinan Gedik ” Önümüzdeki seçim Türkiye’nin kader seçimi”

Gelecek Partisi Sakarya il Teşkilat başkanlığına görevlendirilen Sinan Gedik bu hafta sonu Gelecek Partisi genel merkezinde yapılacak 6 lı masa toplantısı öncesi bir degerlendirme yaptı.

BÜYÜK DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİNDE TOPLUMU KUŞATAN YENİ BİR ANLAYIŞ LAZIM

Gedik “Bizim Gelecek Partisi olarak kendi iddiamız var. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun dediği gibi; Siyasi partiler boşlukta doğmaz. Uluslararası, küresel ve ulusal konjonktür siyasi partinin çıkmasını zorluyorsa, o siyasi parti çıkar, ne kadar engellenirse engellensin, yaşar, iktidara da gelir. Lakin kamuoyunda oluşan beklentiler, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş süreci için ortak bir mutabakatın zaruri olduğunu göstermiştir. Dolayısıyla Türkiye’de büyük değişim tek bir partinin tabanı ve iradesi ile gerçekleşmeyecek. Böyle büyük dönüşümlerin olduğu süreçlerde tek bir parti, tek bir isim, tek bir programla değil toplumu kapsayan kuşatan bir yeni anlayışla mümkündür. Bu anlayışların da siyaset sahnesine kendi kimlikleri ile çıkması lazım. O imliklerden koptuğunuz taktirde bu bir ittifak, iş birliği süreci olmaktan çıkar. Parlamenter Sistem konusunda ilk somut metni 9 Kasım 2020’de Gelecek Partisi olarak biz açıkladık. Diğer partiler de kendi görüşlerini açıkladılar. Görüldü ki arada ciddi bir ayrılık yok. Bu anlayışla tüm 6 masa liderleri birkaç kez biraraya gelerek 28 Şubat 2022 tarihinde de ortak bir metni deklare ettiler” dedi.

DÖRT AYRI ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU

Sinan Gedik Sözlerine şu şekilde devam etti; “Bu toplantılar çerçevesinde istişareler derinleştirildi ve dört ana başlık üzerinden çalışma grupları oluşturuldu. Birinci çalışma grubumuz daha önce de istişare ettiğimiz metin etrafında bir çalışma grubunun kurulması, İkincisi geçiş sürecinin anayasal mevzuatı ile ilgili bir çalışma grubu, Üçüncüsü seçim güvenliği ve seçim süreci ile ilgili bir çalışma grubu kurulması idi. Ve 4.grubumuz ekonomik kurumların yerinde rehabilite edilmesine ilişkin bir çalışma grubu da oluşturuldu. Bu dört çalışma grubu ikişer toplantı yaptı. Bunlar genel merkezimizde gerçekleşti. Bazı ön metinler hazırlandı ve önemli ilerleme kaydedildi. Şimdi sürecin yeni bir aşamasına daha geçiyoruz. 29 Mayıs toplantısında hedefimiz 1 değil 4 metin yayınlamak” ifadelerini kullandı.

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM TÜRKİYE’NİN KADER SEÇİMİ

Gedik “Cumhuriyetin yüzüncü yılına girerken tarihi tartışmaların, yüzyıl önceki tartışmaların tekrar başlatıldığı tarihi kutuplaşmaların köpürtüldüğü bir ortamla seçime gidersek, bu iki kesimde mevcut psikolojiler ile bir karşıtlık üzerinden bir siyasi ikilim oluşturulursa Türkiye 2023’e birleştirici bir ruhla değil parçalayıcı bir ruhla girer. Bu seçime hisle değil akılla, sloganla değil bilinçle, çıkarcılıkla, sadece kendisini merkeze alan bir siyasi anlayışla değil kendisini aşan, partisini aşan bir anlayışla, intikam ile değil karşılıklı diyalogla girilen bir ortamı hedefliyoruz” dedi.