Özgeçmiş
31 Mart 1977 tarihinde Ankara’da doğdum. 1988 yılında Kurtuluş İlkokulu’nu; 1991 yılında Ankara-Sıhhıye semtindeki Ankara Atatürk Lisesi ortaokul bölümünü birincilikle; 1994 yılında aynı okulu Matematik-Fen bölüm birincisi ve lise ikincisi olarak bitirdim. 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (O.D.T.Ü) İstatistik Bölümü’nden mezun oldum. Aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayata başladım. 2001 yılında İngiltere Warwick Üniversitesi’nden (University of Warwick) yüksek lisans derecemi ve 2007 yılında İngiltere Londra Üniversitesi Ekonomi Okulu’ndan (London School of Economics) doktora derecemi aldım ve yurduma döndüm.
O.D.T.Ü İstatistik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktayım. 2015 yılında YÖK Doçentliği’ne ve Mart 2016’da O.D.T.Ü Doçentliği’ne hak kazandım. 2008-2018 yılları arasında O.D.T.Ü Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Müdürlüğü’nü yaptım. 2018-2020 yılları arasında İngiltere Coventry Üniversitesi Afet Yönetimi ve Dayanıklılık programında öğretim üyesi ve Anabilim Dalı Başkanı olarak çalıştım. Kasım 2019’dan beri Londra merkezli Sivil Savunma ve Acil Durum Yönetimi Enstitüsü’nün Akademik Direktörüyüm. Mart 2020’den beri ise aynı enstitünün uluslararası Covid-19 Özel Çalışma Grubu Türkiye uzmanıyım. Şubat 2020 itibarı ile dünyanın en prestijli afet yönetimi dergilerinden olan uluslararası ‘Disasters’ dergisinin editör kuruluna davet edilen ilk Türk kadın akademisyenim.
21 senedir ulusal ve uluslarası alanda afet ve acil durum yönetimi, istatistik, afet zararlarını azaltma, zorunlu deprem sigortası (DASK) başta olmak üzere afetlerin finansal boyutları, afet yönetimi ve kalkınma çalışmaları, mülteci krizi yönetimi, teknolojik afetler, afet yönetiminde hesap verebilirlik ve iklim değişikliği konularında çalışmaktayım. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) için Türkiye Afet Bilgi Bankası (TABB) projesinin yürütücülüğünü yaptım ve ülkemiz için en kapsamlı afet ve acil durum yönetimi veri tabanını hazırlatan ekibi yönettim. AFAD merkez ve il AFAD’larda ve afet yönetimi ile ilgili kurum ve kuruluşlarda afet yönetimi konulu birçok projede yer aldım ve eğitimler hazırladım, sundum. Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile 15 seneden fazladır işbirliği halinde, afet ve acil durum yönetimi konularında çalışmaktayım.
10 adet uluslararası hakemli endeksli olmak üzere akademik dergilerde makalelerim; 50’den fazla ulusal ve uluslararası konferans sunumum, davetli konuşmalarım; ulusal ve uluslararası kitap bölümü yazarlıklarım; tez yöneticiliği ve tez jürisi üyeliklerim; uluslararası afet ve acil durum yönetimi dergi hakemliklerim; ulusal ve uluslararası projelerim ve danışmanlıklarım mevcuttur. 2008-2010 ve 2012-2014 yılları arasındaki çalışmalarımla 2 defa O.D.T.Ü Akademik Performans Ödülü’nü kazandım. Japon Hükümeti ve JICA bursu ile Japonya-Kobe şehrinde 3 ay afet ve acil durum yönetimi eğitimi aldım.
Muhtaç durumdaki her canlıya, her kim ve ne olursa olsun yardım etmezsem, ben o gece rahat uyuyamam. İstatistikçi kimliğimden afet yönetimine yönelmemdeki gerekçe de insanlara yardım edebilme ve hayatlarında farkındalık yaratma tutkumdur. Dünyada 26 ülke ve 100’den fazla şehir dolaştım. Türkiye’den daha güzel bir ülke görmedim! Seyahat edip, yeni kültürleri öğrenmek ve medeniyetlerin üstün özelliklerini ülkemize kazandırmak benim gayemdir. Yabancı dillere meraklıyım (Bir lisan, bir insan!). İngilizce çok ileri düzeyde olmak üzere Almanca, İspanyolca, Rusça temel seviyede kullanabildiğim diller.
Aralık 2019 itibarıyla Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve Parti Yönetim Kurulu Üyesi olarak Canım Vatanım, Türkiye’mizi muassır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için siyasete adım attım. Dünya tatlısı bir kız çocuk annesiyim. Çocuklarımızın ve torunlarımızın GELECEĞİ için!